ÚstínadOrlicíDnes.cz
ÚstínadOrlicíDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj |

Kraj chce, aby parkovací domy v areálu nemocnice postavil soukromník

18. 4. 2024 | Ve stísněném areálu Pardubické nemocnice by měly vyrůst dva parkovací domy. Kraj chce, aby vznikly formou PPP projektu. Tedy, že by je soukromník postavil a z výnosů se mu stavba postupně zaplatila.

Podvodníci chtěli po muži zaplatit 270 tisíc za clo, poslali mu falešnou fakturu

18. 4. 2024 | S nezvyklou taktikou přišli podvodníci, které zastavili až celníci. Zaznamenali totiž případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc korun. Podvodníci neváhali vystupovat jménem zahraniční banky a internetové obchodní společnosti. Oběť podvodu tak snadno uvěřila, že jedná se solidními a důvěryhodnými partnery.

Autobus zezadu narazil do náklaďáku, čelní sklo se rozbilo o korbu

18. 4. 2024 | S lehčími zraněními vyvázli řidič a dvě cestující v linkovém autobusu, který se dnes dopoledne na průtahu Vysokým Mýtem střetl s nákladním autem. Autobus skončil s modrou korbou náklaďáku zabořenou v jeho čelním skle jen kousek od šoférovy hlavy. Silnice je aktuálně průjezdná jen jedním pruhem.

Divočina v Děčíně na úvod i v závěru. Ústí dál válcuje Pardubice

17. 4. 2024 | Ústečtí basketbalisté potvrdili roli favorita i ve druhém utkání čtvrtfinále ligového play off a v sérii s Pardubicemi se po výhře 78:68 ujali vedení 2:0. Oba úvodní domácí zápasy vyhrál i Děčín, který v dalším těsném souboji zdolal Brno 94:92.

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. 4. 2024 | Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového play off, ve druhém utkání porazili doma Třinec 6:3. Série se nyní za stavu 1:1 přesouvá do Slezska. Hráči Dynama ve třetí třetině sice ztratili vedení 3:1, třemi trefami v závěru však nakonec rozhodli zápas ve svůj prospěch.

Uvaříme je! Nikdo na střídačce nebyl negativní, těší Mandáta po skalpu Třince

17. 4. 2024 | Po úvodní porážce dostali pardubičtí hokejisté dílčí úkol a ten splnili. Ve druhém finále extraligového play off třinecké Oceláře daleko víc zmáčkli, vyhráli 6:3 a srovnali stav série na 1:1. Cestu za výhrou si ale Dynamo, skoro už klasicky, pořádně zkomplikovalo.

Za vraždu a uvaření mrtvoly nelze žádat doživotí, může za to slovíčko v posudku

17. 4. 2024 | Jaký význam může mít jedno slovo ve znaleckém posudku, ukazuje další vývoj v případu bestiální vraždy ze Svitavska, z níž jsou obžalovaní Pavel Jireček a Alexandr Golubničenko. Přestože podle spisu utýrali mladíka z Břeclavska a tělo pak uvařili, státní zástupkyně pro ně nemůže navrhnout doživotí. Podle znalkyň z oboru psychologie a psychiatrie totiž u obžalovaných existuje „malá možnost resocializace“. Slovíčko „malá“ však má v tomto případě ohromnou moc. ...

Při stavbě nového obchvatu zapomněli na zemědělce, chybí sjezdy na pole

17. 4. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic na novém obchvatu Svitav musí řešit nepříjemnost s neexistujícím sjezdem na několik zemědělských pozemků. Na polnosti sice z opačné strany vedou cesty pod železniční tratí na Brno, avšak dnešní mechanizace těmito podjezdy kvůli výšce neprojede. V nejbližších dnech proto bude hotové alespoň provizorní řešení.

Za atak na ležícího protihráče pokuta. Pánik vyvázl bez zápasového trestu

17. 4. 2024 | V závěru úvodního finále hokejové extraligy nesmyslně najel nohou do rukavice a hlavy ležícího třineckého protihráče. Úmyslný zákrok pardubického útočníka Richarda Pánika se však obešel bez většího trestu. Disciplinární komise mu ve zrychleném řízení uložila pokutu ve výši deseti procent z měsíčního platu.

Kamion s pracím práškem pohltily plameny, životní prostředí požár neohrozil

17. 4. 2024 | Východním okrajem Svitav se ráno rozprostřel značný odér pracích prášků a aviváží. Nešlo však o vůni vypraného prádla, ale o následky požáru kamionu, který čisticí prostředky všeho druhu převážel.

Kuriozita v pravidlech. Dva hokejisté mohou „oslavit“ titul i v případě prohry

17. 4. 2024 | Hokejové finále se teprve rozběhlo, jednoho aktéra ale už teď nemusí s nadsázkou zajímat, jak dopadne. Třinecký útočník David Cienciala má extraligový titul podle regulí jistý. Jeho jméno by se správně na poháru mělo objevit, i kdyby nakonec zvítězily Pardubice, ale z praktických důvodů se tak nestane. Jak tato drobná mezera v pravidlech funguje?

První bod ve finále? Fajn. Ale chceme hrát ještě lépe, říká Nestrašil

16. 4. 2024 | Vyhrát hned úvodní finále na ledě Pardubic, vítěze základní části extraligy a zřejmě největšího favorita na titul, se rozhodně počítá. Ovšem zkušený třinecký křídelník Andrej Nestrašil výsledek 2:1 pro Oceláře hodnotil střízlivě: „Jsme rádi, že jsme zápas urvali, ale nic zásadního to neznamená. Soustředíme se na to, abychom ve středu hráli ještě o něco lépe.“

Klasický Třinec, nepřekvapil mě, líčil Radil po úvodní finálové prohře

16. 4. 2024 | Třinecká aura v play off hokejové extraligy je zřejmě nevyčerpatelná. Po famózním semifinálovém obratu se Spartou Oceláři v prvním finále vyškolili i Pardubice. Vyhráli 2:1 a berou první bod v sérii. Porážka asi nejvíce mrzí útočníka Dynama Lukáše Radila.

Pardubice - Třinec 1:2. Obhájci se vezou na vítězné vlně, znovu zářil Kacetl

16. 4. 2024 | Třinečtí hokejisté navázali na povedené výsledky z posledních zápasů a úspěšně vstoupili i do finálové série s Pardubicemi. Proti vítězům základní části extraligy předvedli skvělý bojovný výkon a pečlivou obranu, několikrát se zaskvěl také brankář Ondřej Kacetl a díky trefám svátečních střelců obhájci titulu zvítězili v úvodním duelu 2:1.

Do čtvrtfinále NBL vstoupili vítězně basketbalisté Ústí a Děčína

16. 4. 2024 | Čtvrtfinále play off v lize basketbalistů začalo výhrami papírových favoritů Ústí nad Labem a Děčína. Sluneta coby třetí tým dlouhodobé části porazila přesvědčivě šesté Pardubice 84:64, souboj sousedů v tabulce mezi čtvrtými Severočechy a pátým Brnem byl dramatičtější, domácí jej rozhodli trestnými hody v koncovce a zvítězili 69:64. Ve středu se bude hrát ve stejných halách, pro postup do semifinále je potřeba vyhrát čtyřikrát. ...

Jsem tady kvůli tomu, žes ty uvařil člověka! U soudu mluvili vystrašení svědci

16. 4. 2024 | „Řekl, že ho uvařili jako kuře, něco dali prasatům. Že měl ten mrtvý v hlavě kovovou destičku, zbavil se jí taky.“ Tato slova zazněla dnes z úst svědka u Krajského soudu v Hradci Králové, kde pokračuje projednávání vraždy z Pohodlí na Svitavsku. Podle spisu tam obžalovaní Pavel Jireček a Alexandr Golubničenko v létě 2022 utýrali mladíka z Břeclavska a jeho tělo uvařili. Motivem činu byla zřejmě krádež peněz a drog. ...

Vítr zrušil doprovodné akce pro fanoušky před prvním finále extraligy

16. 4. 2024 | Silný vítr převrátil a poničil v Pardubicích stany, ve kterých se dnes měly odehrát doprovodné akce před prvním finálovým zápasem hokejové extraligy s Třincem. Vedení Dynama se kvůli bezpečnosti rozhodlo akci pro fanoušky před halou zrušit. Klub o tom informoval na sociálních sítích.

Otevření lávky u nádraží se zpozdí, Pardubice k ní nevybudovaly přístup

16. 4. 2024 | Pardubicím se podařilo přimět stát, aby vybudoval nad kolejemi lávku spojující vlakové nádraží se čtvrtí Dukla. Správa železnic (SŽ) ale oznámila, že propojení nezačne lidem sloužit od května, jak bylo v plánu. Město totiž nevybudovalo přístup k lávce.

Pardubický kapitán Sedlák: Bude to skvělý hokej. I Třinec ještě najde síly

16. 4. 2024 | Když královéhradecký Mountfield pardubické hokejové Dynamo přetlačil ve třetím čtvrtfinále 2:1 po nájezdech a snížil stav série na 1:2, pamětníci v týmu prý vtipkovali, že už k titulu na rozdíl od roku 2010 nepovede cesta přes rekordních dvanáct výher v řadě. Avšak kapitánovi Východočechů Lukáši Sedlákovi a vlastně i všem ostatním je tohle teď srdečně jedno.

Silný vítr pokácel stožáry a stany, zkomplikoval přípravy extraligového finále

16. 4. 2024 | Silný vítr, který zasáhl Česko, ovlivnil i přípravy na dnešní start finále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem. Před pardubickou enteria arenou pokácel stožáry a připravené stany.



Zpravodajství ÚstínadOrlicíDnes.cz

Do zákaznických center v České Třebové a Pardubicích zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Navštivte Zákaznické centrum a v rámci putovní ČEZ Akademie obdržíte rady, jak ušetřit na energiích a další inspirace na ...

Nadace ČEZ přispěla částkou 52 tisíc korun na obnovu ovocného sadu v obci Plchovice

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy budou řešit i podmáčenou půdu v některých místech. ...

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu úseku D35 Džbánov - Litomyšl

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo dnes 8. dubna 2024 stavbu 7,6 kilometru dlouhého úseku dálnice D35 Džbánov - Litomyšl. Práce za 3,42 miliardy Kč ...

Choceňská mlékárna vyrábí podle tradičních receptur

Choceňská mlékárna je jedním z nejdůležitějších potravinářských podniků v našem regionu. Je oblíbená nejen díky výrobě pomazánek, smetanových jogurtů ...

Pardubický kraj pomůže prostřednictvím dotačních titulů projektům na venkově

Pardubický poskytne více než 68 milionů korun prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+. Tyto prostředky budou použity na rekonst ...



Pátek 19.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes