ÚstínadOrlicíDnes.cz
ÚstínadOrlicíDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj |

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. 5. 2024 | Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko za 20 let v EU čerpalo dotace na řadu projektů, po některých zbyla jen pachuť. Jiné ale pomohly - jižní Morava koupila vlastní vlaky, Praha prodloužila metro a Plzeň má technologický park. Redakce iDNES.cz zmapovala, co se v Česku z unijních peněz podařilo a kde se dařilo méně.

Dotace z EU zachránily Automatické mlýny, na čachry s penězi doplatil hotel

2. 5. 2024 | Miliardy korun z Evropské unie v posledních dvaceti letech nemířily jen do asfaltu a kolejí, nádražních budov, nových autobusů, trolejbusů či vlakových souprav. Zároveň změnily tvář měst i krajiny. Někdy jen trochu, jindy zcela zásadně. Evropská unie pomohla přestavět továrnu na kulturní centrum, vznikl nový turistický rezort i krásný park.

Vítr komplikoval dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdily vlaky na dvou tratích

1. 5. 2024 | Silný vítr ve středu potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté uzavřít silnici v obci Srní. Mezi obcemi Hrádek a Jehnědí spadl na auto strom. Kvůli silnému větru nejezdily vlaky na dvou tratích z Havlíčkova Brodu.

Křivda se neustále opakuje. Vědec chce hranici Čech a Moravy víc zatraktivnit

1. 5. 2024 | Sociální a regionální geograf z Masarykovy univerzity Petr Marek chce hranici Čech a Moravy zatraktivnit pro turisty. Historická hranice Čech a Moravy, kterou zviditelnili aktivisté z Brna, má podle něj velký turistický potenciál. Vědec chce kvůli tomu hraniční kameny prohlásit za kulturní památku.

Rivalové z finále v jedné šatně: Do neděle bychom se zabili, hlásil Sedlák

1. 5. 2024 | Ještě v neděli by si během finále extraligy nejraději vyškrábali oči, do prodloužení sedmého zápasu usilovali o mistrovský titul. Po třech dnech už se pětice hokejistů Třince a Pardubic sešla na brněnském ledě v reprezentaci, která se chystá na České hry a na mistrovství světa. Setkání velkých rivalů provázely úsměvy a občasná rýpnutí, umocněná u finalistů tím, že se jako poslední nově příchozí posily národního týmu posadili společně do vedlejší šatny. ...

Chrudim chce více podzemních parkovišť, další chystá i developer

30. 4. 2024 | Pro města přeplněná auty je ideální budovat k novým bytům i podzemní parkování. Je to však drahé a nepříliš časté řešení. Příklad Chrudimi ale ukazuje, že to jde. U náměstí je v podzemí 96 parkovacích míst. Pod úrovní vozovky vznikne 87 stání na sídlišti Na Rozhledně, šest desítek míst chce město pod zemí u sportovní haly.

Pardubická koalice narazila u ztrátového letiště, jeho další dotování neprošlo

30. 4. 2024 | Radním Pardubic neprošel na jednání bod, ve kterém chtěli schválit další navýšení základního jmění firmy EBA. Letiště je dlouhodobě ztrátové a výhledově se zisk zatím také nepředpokládá.

Zakladatel letního kina projekt po 18 letech opouští, promítat se bude dál

29. 4. 2024 | Poprvé začal Jan Motyčka zadarmo promítat filmy po celé prázdniny v centru Pardubic v létě 2006. Jubilejního 20. ročníku letního kina se však už nedočká. Projekt opouští. Ale úspěšné projekce tím nekončí.

Play off se vším všudy, chyběl jen titul. Bolí to, přiznává trenér Zadina

29. 4. 2024 | Marek Zadina během play off ukázal, že se hlavním trenérem Dynama nestal jen proto, že Pardubicím nezbyla jiná možnost. Titul ale doma oslavit nedokázal. V nové pozici stihl v premiéře ve vyřazovacích bojích zažít snad všechno. Teda skoro všechno.

Pardubický most Červeňák jen stěží unese sám sebe, oprava by byla drahá

29. 4. 2024 | Aktivisté v Pardubicích chtějí zachránit most Červeňák, který stojí ve stejnojmenném bývalém vojenském prostoru. Obávají se, že ho město nechá zbourat, protože jeho konstrukce je nestabilní. Podle radních by oprava mostu byla velmi nákladná.

Budu dřít tak dlouho, dokud nezískám pohár, hlásí pardubický gólman Will

29. 4. 2024 | Dynamo na něj uvalilo absolutní embargo. Celé play off se před novináři „skrýval“. Pardubický gólman Roman Will se k rozhovoru postavil poprvé až po posledním zápase sezony, do očí se mu draly slzy. Ne ty, které by si přál. Titul slavil Třinec.

Hrdina Cienciala v euforii: V šatně jsme si řekli, že naše lajna rozhodne

29. 4. 2024 | Tahle výměna bude šéfy pardubického hokejového klubu pravděpodobně docela dlouho strašit ve snech. V lednu vytrejdovali útočníka Davida Ciencialu do Třince za dalšího forvarda, Slováka Richarda Pánika. A právě Činel, jak se Ciencialovi přezdívá, Dynamo už jako staronový Ocelář sťal ve druhém prodloužení sedmého finále extraligy. Tím mu zařídil vítězství 2:1 a po výhře 4:3 na zápasy pátý triumf v řadě. ...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. 4. 2024 | Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil Pardubice 2:1 v prodloužení a získal pátý extraligový titul v řadě. Rozhodující branka padla v čase 83:51, o dalším mistrovském úspěchu Ocelářů rozhodl David Cienciala.

Tisíce fandů Dynama dorazily fandit na „Pernštýňák“. Odcházeli zklamaní

28. 4. 2024 | Několik tisícovek fanoušků, kteří přišli v neděli večer povzbudit své hokejové Dynamo, odešli zklamáni. Jejich tým nestačil na třinecké Oceláře a v druhém prodloužení jim pokazil náladu bývalý hráč Dynama David Cienciala.

Bohemians - Pardubice 2:1, výhru na konec základní části zařídil Matoušek

28. 4. 2024 | Na jejich postavení v tabulce to vliv nemá, psychicky ale fotbalistům Bohemians výhra ve 30. kole pomůže. Pardubice porazili 2:1 a odpoutali se od nich na sedm bodů. Skóre otevřel Kovařík, po přestávce sice srovnal Sychra, ale patnáct minut před koncem rozhodl střídající Matoušek.

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. 4. 2024 | V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW na silnici I/36 a skončil mimo komunikaci, řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Pardubice zvednou firmám daň z nemovitosti, peníze půjdou na opravu silnic

28. 4. 2024 | Od příštího roku majitele velkých továren nebo hypermarketů v Pardubicích čeká citelné zvýšení daně z nemovitosti. Politici z vedení města chtějí získat peníze na opravu silnic v okolí průmyslových i nákupních zón.

Vyškov ztrácí na Duklu už jen bod, chrudimský Mašek dal čtyři góly

27. 4. 2024 | Vyškovští fotbalisté v 25. kole druhé ligy porazili Varnsdorf 2:1 a na druhém místě tabulky ztrácejí jen bod na vedoucí Duklu. Pražský lídr doma nezvládl zápas s rezervou Olomouce a podlehl jí 0:3. Mimořádný výkon předvedl devatenáctiletý útočník Lukáš Mašek, který vstřelil čtyři góly. Chrudim i díky němu porazila Příbram 6:3. Třetí příčku si po vítězství 1:0 nad Líšní drží Táborsko.

Kaut: Nechali jsme se vyprovokovat, to Třinec asi chtěl. Teď přijde svátek

27. 4. 2024 | Třinci vstřelil už čtyři góly a k nim přidal tři asistence. Martinu Kautovi se ve finále extraligy náramně daří. V pátek to ale při prohře 1:4 z pardubických hokejistů nešlo prakticky nikomu. „Nechali jsme se vyprovokovat, což Třinec asi přesně chtěl,“ litoval Kaut.

Hučeli do něj, aby víc makal. Teď je z Čerešňáka nejlepší extraligový obránce

27. 4. 2024 | Na extraligovou hvězdu je vlastně dost přehlížený. Nevěnuje se mu velkolepá pozornost, nevychází o něm týden co týden kvanta článků. A to ani v momentě, kdy Peter Čerešňák hraje s Pardubicemi ve finále soutěže a i v play off dokládá stabilní výtečnou formu.



Zpravodajství ÚstínadOrlicíDnes.cz

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku silnice II/359 mezi Budislaví a Prosečí. S ohledem na další plánované investice se proto v pondělí 29. ...

Budování železničního muzea v Dolní Lipce začne zprovozněním kolejiště u výtopny

Radní Pardubického kraje schválili investiční záměr a vypsali výběrové řízení na zprovoznění kolejiště k výtopně v rámci železničního depa v Dolní Lip ...

Tvrz Bouda zahájila turistickou sezonu s novým zábradlím, expozicemi a publikacemi

Ústí nad Orlicí - Na tvrzi Bouda byla v pátek odstartována hlavní turistická sezona. Zároveň zde byla pokřtěna nová informační brožura a kniha Pohrani ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...

Do zákaznických center v České Třebové a Pardubicích zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Navštivte Zákaznické centrum a v rámci putovní ČEZ Akademie obdržíte rady, jak ušetřit na energiích a d ...



Čtvrtek 2.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes